Heb je een Nintendo Switch of Nintendo Switch Lite en wil je graag extra geheugen voor de Nintendo Switch, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wat voor kaart koop je? Welke snelheid moet je kiezen? Waar moet kaart aan voldoen? Wij zetten al deze zaken op een rijtje.

Nintendo Switch geheugenkaart – Waarom extra geheugen?

De tijd van fysieke games kopen is er nog, maar de markt heeft zich ontwikkeld. Inmiddels hoef je deze spellen niet meer in de winkel te kopen, maar kun je deze downloaden, zodat de al je games op één plek zijn. Zo hoef je niet meer de games te verwisselen als je na 100 potjes Mario Kart opeens Animal Crossing wil spelen. Hiervoor heb je echter wel een micro SD kaart nodig om al je spellen op te zetten. Het is daarom handig om een geheugenkaart te kopen voor extra geheugen voor de Nintendo Switch.

Nintendo Switch geheugenkaart – Waar moet je op letten?

Nu je weet dat je een geheugenkaart nodig hebt, ben je vast benieuwd welke kaarten van toepassing zijn voor de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite. Allereerst heb je een micro SD kaart nodig. Let er hierbij op dat je echt een micro SD kaart neemt en geen SD kaart. Een SD kaart is namelijk een grotere variant van een micro SD kaart, waardoor deze niet zal passen.

Als je naar een micro SD kaart gaat zoeken, zul je zien dat er veel verschillende soorten kaarten zijn. Zo kan het zijn dat je de termen SD, SDHC en SDXC tegenkomt. Andere termen die je zult zien zijn UHS-I en UHS-II en U3 en V30. Welke kenmerken zijn voor jou nou van belang als je de beste micro SD kaart voor de Nintendo Switch koopt?

Nintendo Switch geheugenkaart – SD/SDHC/SDXC

De eerste term die we bespreken zijn SD, SDHC en SDXC. Eigenlijk is dit heel eenvoudig. Tot en met 2 GB heten deze kaarten SD kaarten. Loopt de capaciteit op naar 32GB, dan zijn het SDHC kaarten. Dit staat voor ‘High Capacity’ en betekent dus dat de kaart maximaal 32GB is. Vervolgens hebben de SDXC. Dit staat voor ‘Extended Capacity’. Dit zijn alle kaarten vanaf 64GB. Voor de keuze voor de juiste geheugenkaart maakt dit in principe weinig uit, aangezien de Nintendo Switch geheugenkaarten tot en met 2TB accepteert. Toch willen we uitleggen waar deze termen voor staan, zodat dit duidelijk is.

Nintendo Switch geheugenkaart – UHS-I of UHS-II

Ook de termen UHS-I en UHS-II kom je voor als je zoekt naar een micro SD kaart. Wat is hierbij van belang en wat betekenen deze termen? Eigenlijk is het heel simpel. UHS-I betekent dat de kaart (of toepassing) één rijtje connectoren heeft. Bij UHS-II zijn dit er twee. Aangezien de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite beide UHS-I toepassingen zijn, kun je hier altijd  het best kiezen voor een UHS-I micro SD kaart.

Nintendo Switch geheugenkaart – Snelheden

Zoek je naar geheugenkaarten, dan zie je altijd verschillende snelheden staan. Welke snelheden zijn precies nodig om lekker te kunnen gamen op je Nintendo Switch? In principe heb je genoeg aan een leessnelheid van 100 MB/s en een schrijfsnelheid van 90 MB/s. Met deze snelheden kun je ideaal de leukste games op de Nintendo Switch spelen. Natuurlijk kun je voor een nog hogere snelheid gaan, maar in principe maakt dit heel weinig uit.

Beste Micro SD kaart voor de Nintendo Switch (Lite)

Wat is nu de beste Micro SD kaart voor de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite? Er is veel keuze op dit gebied, maar SanDisk heeft een speciale kaart ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Dit is de SanDisk Extreme voor Nintendo Switch. De kaart is wel iets duurder vergeleken met vergelijkbare kaarten zoals de SanDisk Extreme en de Samsung Evo Plus, maar heeft dan ook zijn voordelen. De kaart heeft bijvoorbeeld een officiële licentie van Nintendo voor de Nintendo Switch en is daarnaast uitgebreid getest in de toepassing.