De gloednieuwe Motorola Moto G50 is uitgebracht op 25 Maart 2021. De nieuwste telefoons kosten tegenwoordig al snel €1000,-, maar niet die van Motorola! De Motorola Moto G50 kost rond de €250,- op het moment. Deze budget smartphone zal dan vast niet zo veel kunnen zou je denken? Daar heb je dan toch geen gelijk in. De Motorola Moto G50 heeft 64 GB interne opslag en kan uitgebreid worden met een micro SD kaart van tot wel 1TB! Verder bevat het de volgende specificaties:

Camera voor13 MP
Camera achter48 MP
Video-opname kwaliteitFull HD
Connectiviteit5G, Wi-Fi, NFC en Bluetooth 5.0
Beeldscherm6.5″ 90 Hz Max Vision display
Batterij5 mAh incl. snellaadtechniek
Opslag externMicro SD tot 1TB
Aansluitingen3.5mm, USB 2.0 type-c

Camera die beter is dan de gemiddelde compact camera

Voor de smartphone Motorola Moto G50 kunnen er geheugenkaarten worden gebruikt om meer foto's en video's te kunnen opslaan. Met bijvoorbeeld de micro SD kaart van SanDisk of Lexar.

De Motorola Moto G50 heeft een camera met maar liefst 48 MP. Dit is al gauw het dubbele van de gemiddelde compact camera. Als foto’s maken je hobby is waarom zou je dan honderden euro’s uitgeven aan een dure camera als je telefoon in je zak het veel beter zou kunnen! Als je bang bent dat de telefoon naast al je apps te weinig ruimte heeft voor het opslaan van je foto’s en video’s kun je hem altijd nog paren met een micro SD kaart voor extra geheugen. Je zou dan gebruik kunnen maken van een geheugenkaart tot wel 1TB! Dit zouden bijvoorbeeld de SanDisk Extreme micro SD kunnen zijn. Alternatief zou Lexar Play micro SD ook een optie zijn al heeft deze een iets lagere leessnelheid.

De Moto G50 bevat 3 camera’s aan de achterkant met een diafragma van 1,7. De camera’s bevatten 48MP f/1.7 met 26mm(wide), 5MP f/2.4(macro) en 2MP f/2,4(depth). De frontcamera heeft een resolutie van 13MP. De flitser bestaat uit een enkele led en video’s kunnen in Full HD (1920×1080) worden opgenomen. Dit zijn specificaties die opboksen tegen een echte camera! De batterij gaat ook nog eens gemiddeld 2 dagen mee! Dus je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon vroegtijdig leeg raakt en je geen foto’s kunt maken.

Het overzetten van bestanden met een micro SD kaart!

De data op de smartphone Motorola Moto G50 kan met gebruik van een micro SD kaart of Bluetooth worden overgedragen naar een ander apparaat.

Er zijn meerdere manieren om bestanden over te plaatsen. Je wilt natuurlijk niet dat je foto’s en video’s gecomprimeerd worden en je kwaliteit verminderd wordt door hem te sturen via bijvoorbeeld WhatsApp. Als je een grote micro SD kaart hebt aangeschaft om extra ruimte te creëren voor kwaliteit zou het zonde zijn om zo deze kwaliteit weer in te leveren. Gelukkig bevat de Moto G50 de NFC-functie. Hierdoor kunnen bestanden worden overgezet door het de apparaten dicht bij elkaar te houden. Dit maakt ook het afrekenen met je smartphone mogelijk.

Mochten de bestanden toch over middellange afstanden moeten worden verzonden kan er gebruik gemaakt worden van Bluetooth. De Moto G50 bezit de nieuwste Bluetooth versie namelijk Bluetooth 5.0. Deze is sneller en heeft een groter bereik. Als dit bereik nog niet groot genoeg is kan er gebruik gemaakt worden van de 5G functie of Wi-Fi 5. Als je vaak je bestanden over kunt zetten is een micro SD kaart van 1TB niet per se nodig. Dan zou een micro SD kaart van 128GB bijvoorbeeld genoeg zijn. Neem bijvoorbeeld de Samsung Evo Plus micro SDXC. Wil je al je data overzetten op je laptop met bijvoorbeeld een adapter kan deze geheugenkaart bestanden van 3GB in enkele seconden overzetten.