New year, new me. In het nieuwe jaar willen we allemaal onze goede voornemens Natuurlijk is er niets mis met positiviteit en goede voornemens. Echter blijkt dat veel mensen hun goede voornemens niet vol kunnen houden. Hoe zorg je er nu voor dat je deze goede voornemens wel vol kunt houden? Wij geven een aantal tips om in het nieuwe jaar echt aan jezelf te kunnen werken. Hoe kun je bijvoorbeeld het best snel afvallen? En hoe kun je goed beginnen met hardlopen, terwijl je eigenlijk niet van bewegen houdt? Allemaal dingen die je moet weten om je goede voornemens te behalen.

Wees realistisch

Vrouw wil hardlopen voor haar goede voornemens

Natuurlijk moeten je voornemens wel realistisch zijn. Als je nog nooit gesport hebt, is het natuurlijk niet heel realistisch om te zeggen dat je in het nieuwe jaar de marathon gaat lopen. Maar het is natuurlijk wel realistisch om te zeggen dat je gaat beginnen met hardlopen. Ook kun je best zeggen dat je wilt afvallen, maar ook hierbij moet je wel realistisch zijn. Als je jezelf een te hoog doel geeft, zul je snel inzien dat het niet gaat lukken en zul je teleurgesteld raken en afhaken. Maak het jezelf ook niet te makkelijk. Natuurlijk moet je makkelijk beginnen, maar in principe moet je ook jezelf wel blijven uitdagen. De kans dat je nadat je je doel hebt bereikt afhaakt, is ook aanwezig. Het moet je namelijk niet te makkelijk afgaan, aangezien je dan je doel inmiddels bereikt hebt.

Stel jezelf doelen

Vrouw weegt zichzelf voor de goede voornemens

Zoals we eerder aangaven moet je realistisch zijn, maar je zult ook concreet moeten zijn. Alleen zeggen dat je gaat beginnen met hardlopen is niet voldoende. Want hoe vaak ga je dan hardlopen? En welke afstand? Wanneer wil je dit gedaan hebben? Dit zijn allemaal dingen die je concreet moet maken, zodat je snel kunt beginnen met je goede voornemen. Zeg bijvoorbeeld dat je binnen twee maanden 10 kilometer onder het uur kunt lopen. Hiermee heb je een duidelijk doel, waarmee je weet hoe ver, hoe snel je moet kunnen lopen en ook wanneer dit doel behaald moet zijn. Ook als je wilt afvallen, is het belangrijk om jezelf doelen te stellen. Stel voor jezelf als doel om een x aantal kilo af te vallen voor een bepaalde periode. Maak desnoods een schema, waarmee je kunt zien hoe ver je bent en hoe veel je nog moet doen.

Maak het makkelijker met een Micro SD kaart

Mensen zijn aan het hardlopen vanwege hun goede voornemens

Natuurlijk moet je het jezelf ook makkelijker maken. Hiermee bedoelen we niet te makkelijk maken, zoals we eerder aangaven, maar je moet het jezelf ook niet te moeilijk maken. Waarom zou je moeilijk doen, als het makkelijk kan. Je kunt bijvoorbeeld een Samsung Micro SD kaart aanschaffen om muziek op te zetten. Hiermee kun je beter hardlopen en zul je je doelen sneller behalen. Ook kun je voor goede sportkleding zorgen en goede sportschoenen kopen, zodat het allemaal wat makkelijker gaat. Ook als het op afvallen aankomt, is het belangrijk om het jezelf niet moeilijker te maken. Zorg dat je gezond eet en koop geen ongezonde producten. Op deze manier zul je snel je doelen en goede voornemens kunnen behalen.