Het is bijna weer zover. Het Holi feest, ofwel Holi-Phagwa, komt er weer aan. Dit kleurrijke feest moet natuurlijk vastgelegd worden op een micro SD kaart. Holi is het nieuwjaarsfeest van de hindoes waarbij ze elkaar insmeren met gekleurde poeder en gekleurd water. Dit feest staat in het teken van:

  • Het Nieuwjaarsfeest, de kalander begint bij de hindoes rond maart.
  • Het Lentefeest, omdat de kalander er anders uit ziet, valt het nieuwe jaar tegelijk met de lente
  • Het feest van eenheid, door de kleuren waarmee je wordt ingesmeerd kan er geen onderscheid gemaakt worden in huidskleur. Iedereen ziet er hetzelfde uit.

Dit prachtige spektakel moet je natuurlijk opnemen. Het is dan handig om een compact camera mee te nemen zodat deze makkelijk op te bergen is. Een goede keus zou de Canon PowerShot Zoom zijn. Deze camera heeft geen intern geheugen dus zorg dat je een goede micro SD kaart aanschaft.

Canon PowerShot Zoom specificaties

Met de Canon PowerShot Zoom camera kun je het gehele Holi feest vastleggen op jouw micro SD kaart. Zo kun je alles later terug kijken.

Met zijn afmetingen van 33,4 mm x 50,8 mm x 103,2 mm past deze camera perfect in je hand of broekzak. De compact camera weegt ook maar 145 gram. Hij heeft een 12MP sensor die voor de mooiste opnames zorgt. Wil je iets van verderaf opnemen? Dan kun je perfect gebruik maken van de 3-staps zoom. Je kunt snel wisselen tussen brandpuntsafstanden van 100 mm, 400 mm en x2 digitale zoom. Dit staat gelijk aan 800 mm. Met behulp van de 4-assige IS blijven de beelden altijd stabiel. De opnamekwaliteit van deze video’s gaat tot Full HD. De compact camera heeft echter geen intern geheugen en dient daarom voorzien te worden van micro SD kaart. Wil je de opnames snel kunnen delen, kun je gebruik maken van Wi-Fi of Bluetooth.

Waarom de Canon PowerShot Zoom met micro SD kaart voor het Holi-Phagwa feest?

Voor de Canon PowerShot Zoom camera is het gebruik van een geheugenkaart noodzakelijk. Samsung biedt een goede micro SD kaart aan, type EVO plus.

Er zullen er veel mensen aanwezig zijn op dit festival. Zo kan het zijn dat je foto’s en video’s van dichtbij en van veraf wilt maken. Het snelle schakelen tussen brandpuntsafstanden is hiervoor ideaal. Door alle drukke feestende mensen kan het zijn dat je eens wordt aangestoten. Het zou dan zonde zijn als je je camera zou laten vallen. De Canon PowerShot Zoom komt daarom ook met een polsbandje zodat deze onmogelijk op de grond kan vallen mocht er iets gebeuren. Ben je van plan om het hele feest te filmen? Dan heb je natuurlijk veel geheugen nodig. Gelukkig kun je gebruik maken van micro SD kaarten tot 2 TB. Vooralsnog zijn de grootste geheugenkaarten 1TB. Elke beschikbare capaciteit van de micro SD kaart kan dus op deze compact camera worden toegepast.

Welke micro SD kaart past het beste bij mijn Canon PowerShot Zoom?

Voor de Canon PowerShot Zoom camera is het gebruik van een geheugenkaart noodzakelijk. SanDisk biedt een goede micro SD kaart aan, type Extreme.

De Canon PowerShot Zoom heeft geen intern geheugen. De keuze is daarmee aan jou hoeveel geheugen je wilt hebben voor je compact camera. Dit doe je door een goede micro SD kaart aan te schaffen. Er zit geen limiet aan de capaciteit van de micro SD kaart. Sommige camera’s kunnen bijvoorbeeld maximaal een geheugenkaart van 512 GB ondersteunen. Bij deze compact camera is dat echter niet zo. Zo zou je bijvoorbeeld de SanDisk Extreme micro SD kunnen aanschaffen. Deze geheugenkaart van SanDisk gaat van 32 GB tot 1 TB in opslagcapaciteit. Deze geheugenkaart is ook geschikt voor het filmen in Full HD. Samsung heeft ook een micro SD kaart die op hetzelfde niveau zit. Deze heeft echter geen 1 TB versie en gaat dus maar tot 512 GB. Dit is de Samsung Evo Plus micro SD.