Wie kent ze niet? De ongekend uitdagende concepten en sportevenementen die je in verschillende media tegenkomt. Uitdagingen waar je zelf vaak nooit opkomt of überhaupt aan zou beginnen? Wij zien ze in de media omdat ze zijn vastgelegd op film – veelal geschoten met de nieuwste GoPro camera met de allersnelste geheugenkaart om de spektakels vast te leggen en aan het grote publiek te presenteren. Er wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van een micro SD kaart.

Allergrootste Red Bull sponsoring

Max Verstappen met zijn Formule 1 auto van RedBull. Door de snelle auto's moet er gebruik worden gemaakt van snelle micro SD kaarten.

Wie kijkt er niet naar: Formule 1 met Max Verstappen! De Formule 1 races worden door professionele camerateams vastgelegd met de allerbeste camera’s en dito geheugenkaarten. Hierdoor worden de beelden gedeeld met de miljoenen Formule 1 fans over de hele wereld. Want niet iedereen is in de gelukkige omstandigheid dat hij de wedstrijden live kan bijwonen. De fans die wel bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, zullen hun belevingen ongetwijfeld zelf willen vastleggen met een GoPro camera. Je hebt, gezien de snelheden op het circuit, absoluut een hele snelle geheugenkaart, veelal micro SD kaart, nodig.

Behalve F1 nog veel meer spektakel voor op jouw micro SD kaart

Vele extreme sporten van RedBull worden opgenomen met een GoPro camera en micro SD kaart. De Samsung Pro Plus micro SD kaart is zeer geschikt hiervoor.

Naast de Formule 1 sponsort Red Bull oneindig veel andere spectaculaire evenementen wereldwijd. De voorbeelden zijn werkelijk oneindig:

  • Wolkenkrabbers beklimmen – voorbeeld Spiderman
  • Vechtsporten
  • Extreme wintersporten
  • Extreme MTB races
  • SoundClash tussen Frenna en Ronnie Flex
  • Flugtag in Duitsland
  • Klifduiken

De voorbeelden zijn ontelbaar, alles is mogelijk zolang de woorden spectaculair, snelheid, onvoorstelbaar maar voorkomen in de omschrijving. Natuurlijk moeten al deze activiteiten vastgelegd worden om te delen met het grote publiek. En dan kun je niet zonder GoPro camera met passende geheugenkaart in de vorm van een micro SD kaart.

Meest recente evenement in Rotterdam vastgelegd op een micro SD kaart

Koorddanser loopt in Rotterdam tussen twee gebouwen. Beelden werden geschoten met GoPro camera's en drones met een micro SD kaart.

Op dinsdag 9 augustus 2022 liep highline atleet Jaan Roose tussen de 2 hoogste gebouwen van Rotterdam: Zalmhaventoren (215 meter hoog)  en De Rotterdam (149 meter hoog). Jaan liep over een van de steilste slacklines ooit. De afstand was 625 meter over een koord van 2 centimeter breed en een hoogteverschil van 39 meter. Dat gecombineerd met nogal wat wind zorgde voor spectaculaire beelden die door de vele toegestroomde toeschouwers natuurlijk op een geheugenkaart vastgelegd moesten worden. Er waren heel wat drones en GoPro’s in gebruik met een micro SD kaart om de mooiste beelden op te slaan.

Gebruik je zelf ook geregeld een GoPro actioncam? Hou er dan rekening mee dat je er een snelle geheugenkaart in gebruikt, zeker wanneer je beelden in 4K schiet. Doe je dit niet en gebruik je een snelle camera met een te langzame geheugenkaart dan worden de beelden vertraagd op je micro SD kaart opgeslagen. En dat is reuze jammer wanneer je de live-spectaculaire beelden thuis wilt terugkijken. Hele snelle micro SD kaarten die tegenwoordig veel gebruikt worden in de GoPro zijn de Samsung Pro Plus micro SD kaarten, deze hebben schrijfsnelheden van maar liefst 120MB/s. Ga vooral ook voor een hoge capaciteit van bijvoorbeeld 256GB of 512GB. Het zou zonde zijn wanneer halverwege je geheugenkaart al vol is.

Heb je zelf een idee voor een Red Bull evenement?

Vele extreme sporten van RedBull worden opgenomen met een GoPro camera en micro SD kaart. De Samsung Pro Plus micro SD kaart is zeer geschikt hiervoor.

Heb je de smaak te pakken en enorm veel creativiteit? Verzin zelf een evenement en stel het voor aan Red Bull, dit kan via hun sites wereldwijd. Zoals ze zelf formuleren: Heeft jouw evenement vleugels nodig? Je vindt op hun site alle informatie waar een idee aan moet voldoen en hoe je je plannen kunt indienen. Wie weet wordt jouw idee uitgevoerd en door een groot publiek vastgelegd op talloze GoPro’s en kun jij zelf de beelden bewaren op je snelle micro SD kaart.