Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is een groot deel van de Oekraïners op de vlucht. En dat is ook niet gek, want er zijn al veel aanvallen geweest en veel mensen zijn om het leven gekomen. Er zijn door het Oekraïense leger zelfs drones met snelle geheugenkaarten, zoals wellicht de Samsung Pro Plus micro SD kaarten, ingezet om informatie te vergaren over de vijand. Het is werkelijk tragisch. De grote aantallen vluchtende Oekraïners hebben in allerlei landen in Europa hun vredesoord gevonden. Veel zijn rechtstreeks naar één van de omringende landen gegaan, zoals bijvoorbeeld Roemenië. Daar is vanaf het begin van de oorlog heel veel aandacht besteed aan de verzorging en huisvesting van de vluchtelingen. Ook Nederland draagt haar steentje bij natuurlijk, door bijvoorbeeld een micro SD kaart te doneren aan de hulpverleners. Veel Oekraïners zijn doorgereisd naar onder andere Nederland.

Wil je ook meer te weten komen over hoe je het winterconcert van André Rieu in 2022 kunt opnemen met een micro SD kaart? Lees dan gauw ook het artikel hierover.

De leefomgeving in Ter Apel vastleggen met micro SD kaart

In Ter Apel heerst onrust. Met drones en camera's met de Samsung Evo Plus micro SD kaart kan de veiligheid worden gewaarborgd.

Alle vluchtelingen die het lang binnenkomen, moeten aanvankelijk naar Ter Apel. Hier kunnen zij tijdelijk verblijven totdat er accommodatie is geregeld. Ter Apel heeft plaats voor zo een 2000 mensen. Sinds de toestroom aan asielzoekers vanuit Oekraïne is het al een aantal keer voorgekomen dat mensen een nacht buiten moesten doorbrengen. Dit zorgt voor veel onvrede en is simpelweg erg gevaarlijk. Ik vermoed dat er geregeld DJI drones worden ingezet om de staat van de omgeving rondom het asielzoekerscentrum in de gaten te kunnen houden. Deze drones moeten worden voorzien van snelle geheugenkaarten, zoals bijvoorbeeld de Samsung Evo Plus micro SD kaart.

Voor iedereen die in Ter Apel kan worden binnen gelaten geldt dat ze voorzien worden van onderdak en eten. Bij toelating worden ze geregistreerd en wordt er direct accommodatie aangevraagd. Ze kunnen immers niet in Ter Apel blijven. Ook het vinden van nieuw onderdak is een groot probleem. Er zijn veel te weinig huizen beschikbaar om alle asielzoekers op te vangen. Aan de gemeenten is opgedragen gezamenlijk nog duizenden woningen beschikbaar te stellen voor asielzoekers. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel asielzoekers zullen na Ter Apel dus ook niet gelijk naar een woning kunnen, maar naar een ander asielzoekerscentrum worden verplaatst totdat er een woning beschikbaar is. Verschillende asielzoekerscentra:

  • AZC Ter Apel
  • Asielzoekerscentrum Almelo
  • AZC Emmen
  • Asielzoekerscentrum Nijmegen
  • AZC Amersfoort
  • AZC Almere

Woningen worden grondig gecontroleerd en moeten aan de minimale eisen voldoen. Er worden veel foto’s gemaakt van de woningen die worden gecontroleerd voordat de woningen. Dit wordt veelal met GoPro camera’s gedaan. Om mooie gedetailleerde foto’s en filmpjes te maken van de woningen voordat ze kunnen worden opgeleverd is een snelle Samsung Pro Plus micro SD kaart een vereiste. Deze geheugenkaarten, met maximale snelheden tot 160MB/s, zijn perfect voor GoPro’s.

Bezigheidstherapie door drones en Samsung Evo Plus micro SD kaart

Met drones en Samsung Evo Plus micro SD kaart kan Ter Apel (met vluchtelingen) vanaf boven worden bekeken. De beelden worden op de micro SD kaart opgeslagen.

Voor vluchtelingen in Ter Apel en in de andere asielzoekerscentra in Nederland is het leven niet erg leuk. Natuurlijk is het ontzettend fijn dat ze veilig kunnen bestaan. Maar ze wonen nu in een onbekend land met een voor hen onbekende cultuur en taal. Dit kan erg lastig zijn. Je kunt dus niet veel doen om jezelf of je kinderen bezig te houden. Een leuke bezigheid die op het terrein van het AZC kan worden beoefend is dronevliegen. Drones van DJI met snelle Samsung Evo Plus micro SD kaarten zijn goed geschikt om leuke kiekjes mee te kunnen maken boven en rondom het asielzoekerscentrum.

Geheugenkaarten voor drones en actioncams

Met drones en camera's met micro SD kaart wordt Ter Apel in de gaten gehouden. Alle beelden worden opgeslagen op de Samsung Evo Plus micro SD kaart.

Zoals je hebt kunnen lezen worden drones en actioncams veel gebruikt door en voor asielzoekers. Het is belangrijk dat je een snelle geheugenkaart gebruikt in deze toestellen. De Samsung Evo Plus micro SD kaart die we al eerder hebben benoemd is geweldig en zal, verwacht ik, veel worden gebruik in deze situaties.